Как да спрем похапването на сладичко

 

Имаше едно време, преди да започна да се храня по сегашния начин, когато бях като малките деца: без значение на кое хранене, като свърша, ставах и тръгвах да ровя из шкафовете за нещо сладичко.

И това нещо се повтаряше всеки ден. Това похапване на сладко продължи около 30 кг. Имам предвид, че ако цял живот като възрастен съм бил малко над 80 кг се оказах 117.

И така, докато един ден уж да подкрепя Галя, включих се с нея в едно предизвикателство. Започнах да се храня с Хербалайф. Вече не ми се прияждаше толкова сладко, но явно съм имал огромни липси за възстановяване, защото пак от време на време съгрешавах.

Докато на едно обучение чух една история, как една от добавките на Хербалайф е помогнала на човека да се избегне това желание да ти се прияжда сладичко и решихме с Галя да пробваме и Термоджетикс Йелоу.

Сега тази добавка се казва само Yellow.

Тя съдържа две неща – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром.

Тези две неща имат сходно действие, може би затова са обединени заедно. Те и двете потискат апетита, но по един по-особен начин. Те стопират действието на един ензим, който нормално участва в преобразуването на излишните въглехидрати в мазнини.

Заради това въглехидратите стават на енергия, вместо на мазнини.

Заради това, след като няма енергийни спадове, човек не огладнява между отделните хранения или при по-голяма физическа или умствена активност.

Хромът в дневната порция Йелоу е 2,5 пъти повече от необходимия за човек дневен прием. Очевидно Йелоу е ориентиран точно към такива хора с голям недостиг на хром, защото самият шейк осигурява необходимия дневен прием.

Хромът допринася за поддържането на нормални нива на кръвна захар и спомага за метаболизма на хранителните вещества и най-вече на въглехидратите.

Гарциния Камбоджа (Garcinia Cambogia) е малък тропически плод с форма на малка тиква, използван като естествено средство за отслабване и регулиране на телесното тегло. Тази билка блокира способността на тялото да натрупва мазнини, потиска апетита, като едновременно с това може да поддържа кръвната захар и холестерола в нормални граници, което я прави популярна добавка за хората, предразположени към развитието на диабет и страдащи от сърдечно-съдови заболявания.

В нашата практика сме много щастливи и горди от ефекта на Йелоу върху наш близък приятел, на когото лекарят постоянно вдигаше дозата лекарства и беше на границата на прием на инсулин. В резултат на балансирания хранителен режим и с добавка Йелоу след 3 месеца лекарят му бе учуден какво се случва и започна да му намалява лекарствата обратно, напълно е възможно и вече изобщо да не приема лекарства за диабет. Това разбира се го казвам с уговорката, че продуктите на Хербалайф не са лекарства и не служат за профилактика и лечение на болести.

Но все пак трябва да знаем, че освен за потискане на апетит, Гарциния Камбоджа оказва благотворно влияние и при всякакви форми на затлъстяване, притежава свойството да намалява нивата на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта, с което подпомага работата на сърцето и защитава сърдечно-съдовата система от заболявания, подобрява метаболизма на въглехидратите, намалява чувствата на страх, депресия, липса на издръжливост и енергия (и физическа, и умствена).

Как да спрем похапването на сладичко?

За Йелоу трябва да запомним 2 неща:

  1. Той е прекрасна добавка, но ако се приема както трябва. Това ще рече:
    • да се приема точната порция (2 таблетки на ден) – нито повече, нито по-малко;
    • да се приема малко преди или в началото на хранене – след като намалява апетита, няма смисъл да се приема след като сме се вече натъпкали като попско дете на Задушница;
    • да се приема като част от балансирано хранене. Препоръчана сама по себе си може да има малък или дори никакъв ефект. За максимална ефективност са необходими и определени количества калий и калций, които се намират достатъчно количество в шейка.
  2. Максималната му ефективност е още по-видима, когато се съчетае с поне малко повече физическа активност, в която директно се изразходва образуваната с помощта на Йелоу повече енергия.