Как да създадем план за здравословен начин на живот

Как да създадем план за здравословен начин на живот, който работи за нас

 

Как да създадем план за здравословен начин на живот, който работи за нас

Когато става въпрос да влезете във форма и да сте здрави, има много фактори, които могат да допринесат за цялостното ви усещане за благополучие. От храненето и почивката, до нивата на стрес, работните ангажименти, вашите гени и други, това са само част от многото неща, които могат да повлияят на личните ви резултати.

Да станете по-здрави и по-активни е дългосрочна промяна в начина на живот и такава, която изисква да се ангажирате с нея всеки ден. Започнете днес, с по-малки неща от ежедневието си и се опитайте да променяте по един навик на ден.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да започнете!

Всичко е в баланса

Колкото по-активни сме, толкова по-важно е да дадем на телата си адекватно количество хранителни вещества, за да можем да продължим да бъдем най-добрата версия на себе си! Това включва неща, като да останете хидратирани и да ядете добре балансирани храни навреме. Защо да не поддържате дневник за ежедневния си прием на хранителни вещества и да водите седмични бележки, за да проследите как се чувствате?

Направете съня приоритет

Спокойният сън нощем е жизненоважна част от воденето на здравословен и активен начин на живот. Той помага на тялото ни да си почине, да се регенерира и да се възстанови от ежедневната дейност. Опитайте се да спите 6-8 часа на нощ и практикувайте по-добра хигиена на съня.

Хапвайте по-разумно

Много от нас похапват през деня, но доста хапвания са с ниско съдържание на хранителни вещества и високо съдържание на калории! Хапвайте интелигентно с по-здравословна замяна на храна и варианти на любимите ви хапвания, които ще задоволят желанието ви без излишните калории!

Направете равносметка на седмицата си

От само себе си се разбира, че съвременният живот може да бъде стресиращ. Направете равносметка, какво се случва през седмицата ви и къде отива времето ви в момента. Може да ви помогне да откриете скрити моменти на демотивация, за които не сте знаели преди!

Достигнете целите си

В много страни препоръчителните упражнения на ден са поне 30 минути. Ако искате да подобрите текущото си ниво на тренировка, трябва да отделите време за това. Отделяйте 45-60 минути на ден, за да загреете, да спортувате и да се охладите. За малко вдъхновение откъде да започнете, разгледайте тези забавни домашни тренировки.

Начин на живот, съобразен с вас

Всички ние сме хора с различен вид тяло, които реагират различно на упражнения и промени в начина на живот. Поставете в центъра на своя план за здравословен и активен начин на живот това, на което вие се радвате. Изберете време на деня, което отговаря на вашия график за упражнения и намерете начини да включите добри избори за вас в ежедневието си.

Проверете емоциите си

Начинът, по който се чувстваме, може да повлияе на енергийното ни ниво, нивото на усилията и резултатите. Увеличете увереността си, като запишете своите здравословни цели, чувствата си и казвайте по пет положителни неща за себе си всеки ден. Това ще ви помогне да останете позитивни по отношение на постигането на целите си: дори в дни, когато излизате от план.

Не сравнявайте и не се отчайвайте

Естествено е да сравняваме себе си с другите. Вдъхновението от напредъка на приятел може да бъде много мотивиращо и да ни насърчи да постигнем целите си, но има фина граница между това да се почувстваме вдъхновени и неадекватно. Запомнете: вие сте уникален индивид и вашият личен напредък е точно това: личен.