Ти „чипира“ ли се?

Ти „чипира“ ли се?

Ти „чипира“ ли се?

Това е една от разпространените шеги, когато става въпрос за ваксиниране. А дали е шега?

Как мислиш, възможно ли е да се постави микрочип чрез течна ваксина?

Този, и още няколко въпроса (5G, Chemtrails , HAARP и др.) са може би доста благодатна почва да се изучава ефектът на Dunning-Kruger. Както и за феновете на световните конспирации.

А отговорът на горния въпрос всъщност е: „Да, със сигурност може да се постави микрочип чрез течна ваксина.“

Отговорът е положителен, но не това е въпросът, който би трябвало да се постави.

Класацията за най-малък микрочип от години се води от HITACHI. Най-доброто технологичното достижение вече е 0,05 на 0,05 мм, като дебелината му е още по-малка.

Но какво може този най-малък микрочип?

Общо взето, почти нищо. Няма никаква изчислителна мощ. Единственото нещо, което прави, е да побере едно дълго число (засега до 38 цифри) и да го изпраща при поискване чрез RFID.

RFID микрочип

Тази комуникация се извършва на разстояние не-повече от 30 см на открито (ако е под кожата или където и да е другаде в тялото, разстоянието драстично пада).

Но иначе, да! Размерът му спокойно позволява преминаването през медицинска игла, дори и относително по-тънка.

Някой ще каже: „О, но те (може би илюминатите 😉) разполагат с 2-3 пъти по-добри технологии от най-добрите фирми в света!“.

Дори и така да е, какво от това?

Всеки що-годе разумен човек разбира, че тази функция (RFID), особено при това разстояние, не върши абсолютно никаква работа. Дори и за най-конспиративните теории. Т.е. такъв микрочип е напълно функционално безполезен. От такова разстояние, съвсем успешно вършат същата работа и пръстовите отпечатъци, формата на лицето или дори някаква парола – за какво е нужно да ни пълнят с чипове?

Разбира се, има и напълно функционални микрочипове-импланти, които могат да изпълняват някаква строго определена задача. Само че са вече стотици и хиляди път по-големи от RFID микрочипа (вж снимката). Освен това цялата им функционалност е ограничена на още по-малко разстояние – само на няколко сантиметра или в областта на контакт (т.е. не излъчват нищо).

Микрочип-имплант

Може би след години ще бъде открита полезна функционалност на подобни импланти. Но със сигурност те ще навлязат широко в живота ни едва когато ползите от тях започнат да превишават значително притесненията ни. А ползи със сигурност ще има – за здравето, за финансовите транзакции, идентификация и други подобни неща.

В този случаи подобни технологични джаджи вече биха имали бъдеще. Засега ще си останат приоритет единствено за отбелязване собствеността на крави, кучета и други животни и домашни любимци. И за някои лични (семейни) цели на хора, които имат знанията, способностите и финансите да го направят.

Нещата са свързани – имплантирането на микрочипове не се развива интензивно, защото няма пазар. Няма пазар – няма инвестиции в научните разработки в тази област. Няма научни разработик – няма пазар – кръгът се затваря.

Със сигурност, ако някой открие функционална полза от тях, те ще се развият рязко и дано тогава законодателствата да не започнат да ограничават самата технологията, вместо действията на хората, разполагащи с тази технология. На практика обикновено се получава така, защото некомпетентността в законодателството по цял свят преобладава.

Ако имате различно мнение, чувствайте се свободни да го изразите в коментар.

Микрочип