3-те мисли, които ни правят дебели

 

Формулата „яжте по-малко, движете се повече“ може и да не работи, ако не вземем предвид фините настройки на тялото.

  1. Ниско самочувствие

Прекомерната взискателност към себе си засенчва живота и се отразява на талията. Недобросъвестни диетолози правят пари, като карат хората да се чувстват зле и прекалено критични към тялото си. В резултат на това човек, хванат в тази примка, харчи пари за хапчета, продукти за отслабване, купува какви ли не неща, които не работят.

Посещение в кабинета на психолог може да помогне в този случай.

  1. Емоционално преяждане

Храната дава усещане за комфорт, особено ако е мазна или сладка.

Затова е обичайно за мнозина във всяка неразбираема ситуация да търсят какво да дъвчат. Освен това, проучванията показват, че жените често се склонни към излишно похапване при стрес, а мъжете се опитват да заменят скуката с храна.

В резултат на това преяждате допълнителните калории, угаждащи на мозъка, а не на тялото, се трансформират в мазнини.

Емоционалното преяждане може да се тушира с водене на дневник за хранене и спорт.

  1. Изначално грешен подход в храненето

Притежателите на стегнати тела, печелят чрез социалните мрежи, като продават програми и продукти за отслабване, без значение какво е тяхното реално действие. Фитнес маниаци често настояват да последователите си да спрат да възприемат храната като удоволствие и да я третират като гориво. Човекът не е кола. Храненето не е проста сметка на калории. Вкусовите рецептори не са дадени ни случайно. Вече под път и над път е пълно с мотиватори и инфлуенсъри, влюбени в представянето си и в себе си и понякога нямащи никакво понятие за това, което говорят така красиво.

Могат да ви вдъхновят да ядете повече пилешки гърди, дори да ги мразите.

Но ако ги мразите, колко дълго ще издържи тази хранителна стратегия? До седмица ще отпадне като поредното неработещо нещо.

Много по-лесно е да се придържате към балансирано хранене и малко спорт, като се имат предвид специално вашите персонални гастрономическите и спортни предпочитания, но това инфлуенсърът няма да си губи времето да направи. Ще ви говори общи неща,  които може и да сработят при вас. За кратко. И по-скоро не.

3-те мисли, които ни правят дебели, се преодоляват също персонално.

Истинската цел е плавна и безболезнена промяна в начина на живот и тя трябва да бъде цел и за двете страни и да е подкрепяна от социалното обкръжение на отслабващия!