Как да се справим със стреса в живота чрез медитация?

Как да се справим със стреса в живота чрез медитация?

Как да се справим със стреса в живота чрез медитация?

Когато сме изправени пред несигурност, стресови ситуации и/или каквито и да било промени в ежедневните ни навици, това има тенденция да окаже влияние върху нашия ум, тяло и чувство за благополучие. Такива нарушения могат да повлияят на качеството на нашата кожа, коса, да нарушат съня, да доведат до наддаване на тегло (или загуба) и безпокойство. Има много причини, поради които стресът има такова влияние върху нашия живот.

Добрата новина е, че можем да преодолеем смущения и да излезем от тях като по-силни, по-оформени и по-устойчиви общности.

Един от начините да постигнем това е чрез трениране на съзнанието и медитация. Медитацията е просто термин, да прекарате известно време, да се изключите от хаоса в живота, да се опитате да успокоите ума си и да сте в спокойно състояние на съзнанието. Медитацията се счита за практика като йога или друг режим на упражнения. Това е също като укрепване на мускул: колкото повече го правите, толкова по-силно може да стане. Едно от най-добрите неща за практикуването на медитация е, че можете да го правите навсякъде и по всяко време без специално оборудване като тежести, йога постелка или одеяло!

Създадохме списък със съвети, които да ви помогнат да започнете: Преди да започнете, опитайте се да премахнете всички по-големи разсейващи неща, като телефони, компютърни екрани, телевизия и силни шумове.

Не е нужно напълно тихо и уединено място, за да практикувате. Всичко, от което се нуждаете, е себе си!

Опитайте се да седнете или легнете на удобно място, където се чувствате спокойни. Можете да държите очите си отворени или да ги затворите. Просто направете това, което ви се струва правилно. Започнете с фокус върху дишането си. Почувствайте как въздухът влиза и излиза от тялото ви. Просто бъдете наясно с дишането си и как се чувствате.

След като започнете да се чувствате комфортно с медитацията, можете да включите и други дихателни техники. По време на вашата сесия може да се окажете разсеяни от мисли или други случайни неща, изскачащи в главата ви. Когато това се случи, внимателно пренасочете фокуса обратно към дишането си.

Има различни видове медитация: някои, които включват скандиране или използване на утвърждения. Не е нужно да ги използвате, ако не искате. Ако искате, можете да изберете една или две кратки думи, върху които да се съсредоточите, докато медитирате.

Дори в най-хаотичните моменти си струва да си спомним, че докато не можем да контролираме какво се случва в момента, можем да изберем как да реагираме на подобни събития.

Когато медитирате редовно, е по-вероятно да почувствате пълните, дългосрочни успокояващи ефекти, които може да има.

Как да се справим със стреса в живота чрез медитация? Вече знаем.

About LZ3AI

Треньор по здравословно хранене и активен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *