Как да помогнем на кожата си тази зима?

Как да помогнем на кожата си тази зима?

Как да помогнем на кожата си тази зима?

Студеното време, отоплението и преяждането могат да окажат своето влияние върху състоянието и външния вид на кожата ви през зимния сезон. И така, ето леко напомняне относно златните правила за щастлива кожа през зимата:

Златно правило 1: Овлажнявайте кожата си

Уверете се, че използвате страхотен овлажняващ продукт за лице всяка сутрин и вечер и ежедневно давайте на тялото си нещо, което съдържа подхранващо масло от шеа например, арганово или кокосово масло. Това може да помогне за поддържане на кожата гладка и защитена*. Не забравяйте да слагате балсам за устни толкова често, колкото се сетите. Дръжте балсам за устни до леглото, в колата и в джобовете на палтото си, така че да ви е винаги под ръка.

Златно правило 2: Хидратиране, хидратиране, хидратиране

Отоплението може да има изсушаващ ефект върху тялото, така че не спестявайте дневния си прием на вода. Експериментирайте с билкови и плодови чайове (всички те се броят) или съживете своята бутилка с вода с парченца пресни плодове. Може да помислите за овлажнител за въздух вкъщи, за да противодействате на изсушаващия ефект на отоплителните уреди.

Златно правило 3: Почивката е най-доброто нещо

Кожата ви ще ви е благодарна за изобилна почивка – и ще покаже, ако не й е била достатъчно такава. Така че, помислете за една-две вечери ранно лягане, така че да наваксате със съня си и едновременно с това да помогнете за махането на тъмните кръгове под очите и повяхналата кожа. Не забравяйте, времето в леглото е чудесна възможност да сложите хидратиращ продукт и да го оставите да сътвори чудеса през нощта.

*Ефекти за възстановяване на противовъзпалителни и кожни бариери при локално приложение на някои растителни масла. Int J Mol Sci. 2017 Дек 27; 19 (1).

 

About LZ3AI

Треньор по здравословно хранене и активен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *