Клуб Галанто

Член на клуб Галанто може да стане всеки – без разлика от националност, раса, религия, пол, партийна принадлежност, социално положение или какво да е друго, което разделя хората.

Но за да бъде предпочитан член, то този човек трябва:

 • Да не натрапва по никакъв начин различията си от другите членове на клуба

Клуб Галанто е място (дори когато е „виртуално“), където хората трябва да се чувстват комфортно и без никакви притеснения. При нас всички са равни. В нашия клуб не се толерира по никакъв начин каквато и да е непоносимост към религиозни, политически, сексуални или други различия между членовете и посетителите. Ние държим да бъдем “човеци”, свободни и равни помежду си. Който не мисли така, не е за нашия клуб.

 • Да може или поне иска да управлява егото си.

Всички сме “велики”. Всеки е безкрайно компетентен в една или друга област. Например, най-компетентни в управлението на държавата са таксиметровите шофьори. Но за да ни потърси някой, вероятно има защо и с нещо не е успял да се справи сам. Ако иска да му помогнем, ще трябва да ни се довери, ние знаем как. Няма как да толерираме демонстрация на нечие его в клуба, ще се наложи да го потисне. Ако не желае – този човек не е предпочитан в нашия клуб и ние няма да инвестираме от времето си и да работим с него – нека се справя сам с проблемите и егото си.

 • Да иска да започва деня си с усмивка. И да го прави!

Всички имаме проблеми. За всички ни понякога е трудно да започнем деня си с усмивка. Но ние го правим. Винаги започваме деня си с усмивка, без значение какво ни тежи. Дори да не разбира защо, всеки член на нашия клуб трябва да се държи така! Да обикне да се усмихва! С времето сам ще се убеди, че сме били прави за това свое изискване. Ако не желае – не е придпочитан в нашия клуб.

 • Да искате да води здравословен и активен начин на живот.

Всички цели на членовете на клуба, макар и по различен начин, са свързани с постигане на здравословен и активен начин на живот. Ако някой не желае – не е придпочитан в нашия клуб.

 • Да обича да се храни.

При нас хората се хранят здраво (но умно). Храната е основният ни инструмент за постигане на всички цели. Всеки, който предпочита да гладува, да се измъчва с различни рестриктивни диети, лишавайки се от една или друга храна, не е за нашия клуб.

 • Да е готов да промени хранителните си навици.

Дори да обича да се храни, не всеки го прави точно както трябва. Колкото и да е чел един човек, знае (или си мисли, че знае) и е уверен в това! За да ни потърси, въпреки тези знания, очевидно не е постигнал очаквания резултат. Ние можем да открием защо. Вероятно ще трябва да промени някои от хранителните си навици и трябва да е готов за тази промяна. Ако не желае промяна, този човек не е предпочитан член в нашия клуб.

 • Да поддържа висок морал и етично поведение.

Наред с храната, високият морал е основно изискване за нашия клуб. Не се толерират никакви интриги, сплетни, разговори и действия зад гърба на трети лица. Доверието, искреността и откритостта са основни ръководни принципи в дейността ни. Предпочитаният член мрази лъжата и е винаги честен със себе си и с околните. Спазването на търговските закони не е достатъчно за моралът, който се поддържа в нашия клуб. Спонсорът може да ви обясни какво означава това. Комуто не харесват такива взаимоотношения, не е предпочитан член в нашия клуб.

 • Да се обучава и се стреми да не пропуска нито едно обучение.

Ние държим на отличните възможности за обучение за всеки наш член. Знаем как всеки може да постигнете своите цели, но за да ги постигне, трябва да се обучи и той. Това не е трудно, но изисква  постоянство и желание. Всяко пропуснато обучение е стъпка назад в знания, опит и мотивация. Резултати на всеки член са важни за нас, от тях зависят нашите собствени и не искаме никой да отстъпва от целите си. Ако някой не желае да се обучава, неоснователно отсъства от обучения или намира постоянно причини за отсъствия, не е предпочитан член в нашия клуб.

 • Да умее или желае да се научи да работи в екип.

Колкото и да са независими, членовете на клуба далеч по-ефективно работят в екип, а с увеличаване на успехите това става неминуемо. Който не харесва екипната работа, не е предпочитан член в нашия клуб.

 • Готов е за личностно развитие.

Обучението е много важно, но всеки човек е отделна вселена. Трябва добре да познава себе си или да се опознае в процеса на обучението, да наблегне в усъвършенстване на това, което му липсва. Личностното развитие е важен инструмент за постигане на успеха. Който не желае личностно развитие, не е предпочитан член в нашия клуб.

 • Да иска да бъде успешен, да е готов да постига успехи и да му стиска
  да бъде това, което иска.

Нашите членове са обречени на успех. Ако спазват това, което научат, неминуемо ще го постигнат. Хиляди хора го постигат – много от тях дори без образование или някакви специални познания или способности. Просто действат според наученото при нас и според препоръките на спонсора си. Всеки трябва да е готови да понесе успехите си, без да се възгордява. Който не желае успехи и не е готов да ги постига, не е предпочитан член в нашия клуб.

 • Да не се срамува да се хвали с постигнатите успехи.

Всеки ще постигне успехи. Не бива да се срамува от тях – напротив! Трябва да ги споделя с околните – те също биха искали това. И всеки трябва да е готов да им помогнете. Но няма откъде да научта, освен ако някой им разкаже и се похвали за това. Дори не е необходимо в началото да знае как, а просто да не бъде егоист, да се похвали и да ги води при спонсора си, който ще покаже какво трябва да се направи за да постигнат и те същото. Който не желае да прави това, ние няма да го обичаме по-малко, с удоволствие ще го приемаме за наш клиент и ще му помагаме да постигне личен резултат, но няма да е сред предпочитаните активни членове на нашия клуб.

 • Да е готов да се съобразявате с препоръките на спонсора си.

Спонсорът е най-близък учител на всеки член. Той не дава пари, но споделя знания и умения как всеки да постигне целите си. Спонсорът кара никого насила, обикновено само подсеща или разказва своята или подходящи други истории на успех. Всеки член сам трябва да пожелае да се научи да знае и умее кога какво точно да направи. Макар само препоръки, те се дават въз основа на по-голям опит и са полезни както за всеки, интересът е и за двете страни. Който не желае да изпълнява препоръките на спонсора си, не е предпочитан член на нашия клуб.

 • Да е готов да присъствате и участва активно в мероприятията на клуба.

Както всеки клуб, нашият също има свой собствен организационен живот. Организираме мероприятия за да изпълним своята мисия да правим по-здрави и по-щастливи колкото се може повече хора. За да бъдат ефективни тези мероприятия, членовете на клуба трябва активно да се включват в тях. Който не желае това, не е предпочитан член в нашия клуб.

 • Да спазва правилата в клуба.

Всяка организация има свои собствени писмени правила, нашият клуб – също. Тези правила са максимално демократични и са създадени в резултат от немалък опит. Целта им е да сведат до минимум конфликтите между членовете по пътя към успеха. Подлежат на промяна и всеки има право на предложения, а собствениците на клуба – на решение как да постъпят. Който не желае това, не е предпочитан член в нашия клуб.

 • Да посреща и изпраща всеки колега и посетител на клуба с усмивка и добро настроение.

На място или виртуално, нашият клуб е носител на позитивизъм и положителна енергия. Без усмивка може да се стигне само до входната му врата. Влизайки в клуба с усмивка, положителния заряд се предава и на другите членове и посетители и всички с удоволствие идват отново и отново. Който не желае да се усмихва на колегите и посетителите, не е предпочитан член в нашия клуб.

 • Да не мрънка.

Проблемите са за решаване, не за оплакване от тях. Оплаквайки се, никой не постига нищо друго освен щети върху чувствата и мотивацията на околните. Да търсим решения! Който постоянно се оплаква, не е предпочитан член в нашия клуб.

 • Да е готов да смени “гардероба” си.

Рано или късно ще се наложи. Без значение дали целта е отслабване, напълняване или увеличаване на мускулната маса, здравословно хранене или просто приятна почивка и забавление, всеки я постига, стига наистина да иска. Това често е свързано с промяна в облеклото. И всеки трябва да е прилично и по мярка облечен, съобразно правилата в клуба. Който не желае, не е предпочитан член в клуба.

 • Да е готов да се чувства непоносимо добре.

С постигане на целите си всеки постепенно започвате да се чувствате непоносимо добре. Това в един момент може да бъде в тежест, като вижда как се мъчат хората край него, а в същото време упорито отказват да ви последват. Тъжно е, но се случва най-често с най-близките хора. Трябва да е готов за това. Който е упорит и последователен и прави наученото при нас, рано или късно ще бъде последван. Трябва да приеме, че за съжаление, околните „все още не ги боли достатъчно“, за да пожелаят промяната. Излишъкът от енергия също може да създаде проблеми – той може да ви върне в детските или тинейджърските години, а тялото в началото да не е достатъчно тренирано за това. Който не се стреми към активен начин на живот дори след този прилив на енергия, не е предпочитан член в нашия клуб.

 • Да обича песента “The Best” на Тина Търнър.

Тази песен е ключова за нас и в процеса на обучението всеки разбира защо. Искрено се надяваме всеки член в нашия клуб да я харесва и да му стане любима. Иначе няма да е предпочитан член в нашия клуб.

Харесва ли ви всичко това?

Разбира се, всички са добре дошли при нас, както и имат свободата да се откажат по всяко време. Предпочитан или не, всеки е добре дошъл и ще бъде посрещнат подобаващо.

Каква е разликата ли? Ние ценим времето си, а с предпочитаните членове сме уверени, че не го губим излишно. Отделяме им повече за по-бърз успех.

Не е задължително никой да отговаря на всички тези условия, важно е да го иска!

Заедно можем много!

About LZ3AI

Треньор по здравословно хранене и активен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *