Метаболизмът: Ключ към ефективното управление на теглото

Метаболизмът: Ключът към ефективното управление на теглото

Метаболизмът: Ключът към ефективното управление на теглото

Метаболизмът е жизнен процес, който превръща храната, която консумираме, в енергия. Той е от съществено значение за всички биологични функции в тялото ни – от дишане до мислене.

Всеки от нас има уникален метаболизъм, обусловен от генетика, враждебна околна среда и замърсени продукти, пол, възраст, здраве, тегло, ниво на активност, хидратиране и ритмичност в храненето.

Генетиката и пола не можем да променим. На заобикалящата ни среда можем да повлияем, но трудно и бавно. Какви продукти използваме е въпрос на избор. Но дори при повърхностен поглед върху останалите фактори става ясно, че със сигурност можем да подобрим метаболизма си.

Ето как:

Подобряване на храненето

Включването на здравословни храни в диетата ни може да помогне за подобряване на метаболизма. Храни, богати на протеини, могат да увеличат метаболитната скорост. Храни, богати на влакнини (фибри), могат да подпомогнат здравословното храносмилане. Храни с нисък гликемичен индекс могат да подобрят метаболизма на въглехидратите. Храни с висока хранителна стойност могат да осигурят необходимите за добър метаболизъм микронутриенти. При липса на качествени продукти на пазара метаболизмът може да бъде подпомогнат от протеинови заместители на храна (например Шейк Формула 1), достатъчно количество фибри (например от ОЯН или Beta Heart), хранителни добавки с богато съдържание на микро/фито нутриенти (например Phyto Complete и мултивитамини за жени/мултивитамини за мъже) и други подходящи продукти.

Подобряване на физическата активност

Физическа активност, която поддържа оптимален пулс, допринася неимоверно много за подобряване на метаболизма. Стремежът в ежедневната си дейност да ходим повече пеша, да изкачваме стълби, да стоим повече изправени и често в движение също оказва ползотворно влияние на метаболизма. Какъв е оптималния сърдечен пулс за постигане на добър метаболизъм може да научите в консултация по системата Галанто 30+.

Подобряване на хидратирането

Болшинството биохимични процеси в нашия организъм се извършват във водна среда или с участието на вода. Доброто хидратиране, особено в режим на изгаряне на излишни мазнини, улеснява и ускорява метаболизма. Какъв е оптималния прием на вода може да научите от своя треньор.

Ритмичност в храненето

Всички функциите на организма, свързани с метаболизма, са относително инертни и изискват известна подготовка. Нашият живот е обусловен от ежедневен циркаден ритъм. Спазване на еднакъв ежедневен ритъм в храненето и правилното му обвързване с персоналния ни начин на живот и активност значително подобрява метаболизма. Разделете храненията на три основни и поне две междинни закуски, като се стремите за бъдат по едно и също удобно за вас време.

Ефективна почивка

Голяма част от метаболитните процеси се извършват по време на сън и почивка. Опитайте се да спите 7-8 часа, за предпочитане в тъмната част на денонощието. С уникалната добавка за здрав и ефективен сън Night Mode може да се снабдите оттук.

Подобряването на метаболизма е ключово за поддържане на здравословен начин на живот и активно дълголетие.

Важно!

Преди да направите поръчка на добавките от линковете в текста се свържете със своя треньор или Галя/Тони, които могат да ви дадат код за отстъпка!

Моля, обърнете внимание, че винаги е добре да се консултирате с треньор по хранене или със здравен специалист преди да започнете нова диета или да приемате хранителни добавки.

About LZ3AI

Треньор по здравословно хранене и активен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *