Не рови живота си за проблеми – търси решения!

Не рови живота си за проблеми - търси решения

Не рови живота си за проблеми – търси решения

Не рови живота си за проблеми – търси решения!

Нашето здраве се превърна в истински проблем. За всички. И млади, и стари.

Чудим се защо се чувстваме уморени, болни, защо имаме главоболие и защо изпитваме неистов страх, когато наближи време на грипа…

Никой не е застрахован от предизвикателствата на здравето.

Но здравето на всеки е в собствените му ръце. Всичко друго са оправдания, най-вече пред самия него.

Какво ти е виновна здравната каса, правителството, изкуственият интелект или който и да е, че ти правиш всичко възможно, за да се самоунищожиш?

Няма никаква мистерия в това да си здрав.

Просто си станал много мързелив. Зоната ти на комфорт се е сляла с дивана пред телевизора, компютъра или телефона и е оградена от егото ти, според което ти знаеш и можеш всичко… И като е така, защо си на това дередже?

Решение има и то е съвсем просто

Поеми управлението в своите ръце. Престани да се оплакваш. Престани да се чувстваш болен. Научи повече за храненето и се храни правилно.

Пий повече вода. Чиста вода. Захвърли цигарите и алкохола. Можеш! Не ти трябва алкохол, ако си обграден с хубави хора. Ако не са, разкарай ги! Ти си такъв, каквито са петимата, с които най-често общуваш.

Размърдай мързеливия си задник до фитнеса поне два-три пъти седмично.

Дори на стола пред компютъра – стани, раздвижи се, прави упражнения. Ходи повече пеш. Намери си правилните треньори за хранене и за спорт. Довери им се. Спазвай препоръките им!

Каквото и да правиш, поеми отговорността за здравето си. От теб зависи!

Престани да бъдеш невежа. Посмачкай малко егото си и престани да си мислиш, че знаеш всичко. Да, вероятно знаеш много за това как да се храниш и как да живееш, но дали всички тези знания са правилни и самата истина? Има хора, който точно с това се занимават и могат да ти бъдат коректив или поне отправна точка, могат да поддържат мотивацията ти на ниво, защото всеки от нас имам моменти, когато губи мотивацията си и има нужда от подкрепа и/или поне малко „да те подритнат“ и вкарат отново на пътя, по който може да постигнеш целите си. Намери си точния персонален треньор, който да те напътства по пътя на твоята промяна.

Не рови живота си за проблеми – търси решения!

Не пренебрегвай тези неща. Те не определят само твоя живот, а и живота на децата и внуците ти. Те повтарят това, което виждат, не това, което им говорим. Поеми своято отговорност и направи всичко възможно, за да бъдеш здрав и щастлив!

Ако се затрудняваш да избереш своя треньор, не се колебай да потърсиш някого от нас – може би правилният избор е точно това? Никога няма да разбереш, ако не опиташ!

About LZ3AI

Треньор по здравословно хранене и активен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *