Утоляваш ли си жаждата с Кока-Кола?

Утоляваш ли си жаждата с Кока-Кола?

Утоляваш ли си жаждата с Кока-Кола?

Жена направи със себе си истински експеримент в духа на филма Super Size Me, но с продължителност не месец, а 16 години.

Искате ли да познаете какво се случва с тялото ви, ако направите същото, пита Popular Science?

31-годишна жена от Монако бе приета в болница с оплаквания от аритмия и периодична загуба на съзнание. Нивото на калий в организма й се оказало ужасно ниско (2,4 mmol/L при положение, че за жена на нейната възраст тази стойност трябва да е два пъти по-висока), но въпреки тези симптоми жената няма роднини, които да страдат от сърце. По-нататъшното проучване обаче открива един потресаващ факт – в продължение на 16 години жената не е пила нито капка вода.

Вместо това тя консумирала само Кока-Кола.

Очевидно първото нещо, което лекарите направили, било да й кажат да спре да пие популярната безалкохолна напитка, след което написали научен доклад по случая.

Оказало се, че ставало въпрос за невероятно решение, според което жената пиела само Кока-Кола. Но не като експеримента с МакДоналдс от Super Size Me, а като начин на живот. И не в продължение на месец, а на много години.

Разбира се, след като жената била принудена да спре с газираната напитка, организмът постепенно започнал да се възстановява. За седмица нивото на калий тръгнало нагоре, а пулсът започнал да се нормализира. Случаят с жената бил представен на здравна конференция в Европа.

Утоляваш ли си жаждата с Кока-Кола?

About LZ3AI

Треньор по здравословно хранене и активен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *