5 тренировки със стол, които да опитате вкъщи

Всички знаем, че да стоим седнали дълго време не е добре за нашето тяло, стойка и здраве. За повечето от нас, които работим от вкъщи и не сме в офиса толкова много, може да е трудно да останем във форма и да тренираме толкова, колкото бихме искали.

Правете тези прости и ефективни упражнения между срещи, разговори или задачи от комфорта на вашия дом.

Мини „кофички“ за трицепс

Мини „кофички“ за трицепс

Мини „кофички“ за трицепс

Укрепете горната част на ръцете с това просто, но много ефективно упражнение! Поставете ръцете си в края на стола, така че да са на ширина на раменете. Плъзнете седалището си от стола и се вдигнете на ръце. Бавно огънете ръцете си от лактите и се спуснете колкото се може по-ниско, като същевременно държите гърба си близо до стола. Избутайте назад и се върнете в изходна позиция. Повторете 20 пъти.

Y-преса

Y-преса

Y-преса

Тонизирайте пътя си към по-силни рамене и по-добра стойка с това удобно за бюрото упражнение. Започнете, като седнете в края на стола с дъмбели в двете ръце, свити в лактите, близо до раменете, с длани насочени напред и лакти отстрани, сочещи надолу. Изпънете ръцете си, като ги движите нагоре и навън, така че да образувате формата на \“Y\“ с тялото ви. Върнете се в начална позиция и повторете 15 – 20 пъти.

Планк на стол

Планк на стол

Планк на стол

Извайте и стегнете основните си мускули с този вариант на класическо упражнение. Започнете като поставите предмишниците на ръцете си на стол, допрени една в друга. Изпънете краката си, пръстите да са на пода. Свийте коремните си мускули, като приберете корема към гръбнака. Уверете се, че поддържате права линия от главата до петите, без да повдигате или смъквате бедрата. Задръжте за 45 секунди и не забравяйте да дишате!

Български клек

Български клек

Български клек

Кажете „здравей“ на по-здрави крака и по-стегнати мускулите на корема, като направите няколко български клека! Застанете пред стола. Поставете левия крак на стола зад себе си. Свийте десния крак в коляното, докато лявото коляно почти докосне пода. Дръжте гърба си изправен с ръце върху бедрата. Изправете десния крак и се върнете в изходна позиция. Повторете 20 пъти. Сменете краката. Поставете десния крак на стола зад себе си и направете същото упражнение 20 пъти.

Коремни преси от седеж на стол

Коремни преси от седеж на стол

Коремни преси от седеж на стол

Коремните преси са чудесен начин да укрепите торса, тазобедрените стави и долната част на гърба! Започнете като легнете по гръб и поставите прасците на стола. Поставете дланите си зад главата, така че лактите да са сгънати и насочени навън. Поемете дълбоко въздух, приберете корема към гръбнака и се повдигнете към бедрата си. Правете това плавно и стабилно, като същевременно държите прасците и краката си върху стола. Спуснете се надолу към пода, така че да се върнете в изходна позиция. Повторете 10 пъти.

Пробвахте ли вече тези 5 тренировки със стол?

About LZ3AI

Треньор по здравословно хранене и активен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *