Как да създадем план за здравословен живот

Как да създадем план за здравословен живот

Как да създадем план за здравословен живот

Когато става въпрос да влезете във форма и да сте здрави, има много фактори, които могат да допринесат за цялостното ви усещане за благополучие. От храненето и почивката, до нивата на стрес, работните ангажименти, вашите гени и други, това са само част от многото неща, които могат да повлияят на личните ви резултати.

Да станете по-здрави и по-активни е дългосрочна промяна в начина на живот и такава, която изисква да се ангажирате с нея всеки ден. Започнете днес, с по-малки неща от ежедневието си и се опитайте да ги променяте едно по едно.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да започнете!

Всичко е в баланса

Колкото по-активни сме, толкова по-важно е да дадем на телата си адекватно количество хранителни вещества, за да можем да продължим да бъдем най-добрата версия на себе си. Това включва неща, като да останете хидратирани и да ядете добре балансирани храни навреме. Защо да не поддържате дневник за ежедневния си прием на хранителни вещества и да водите седмични бележки, за да проследите как се чувствате?

Направете съня приоритет

Спокойният сън нощем е жизненоважна част от воденето на здравословен и активен начин на живот. Той помага на тялото ни да си почине, да се регенерира и да се възстанови от ежедневната дейност. Опитайте се да спите 6-8 часа на нощ и практикувайте по-добра хигиена на съня.

Хапвайте по-разумно

Много от нас похапват през деня, но доста хапвания са с ниско съдържание на хранителни вещества и високо съдържание на калории. Хапвайте интелигентно със замяна на обичайната храна с по-здравословна и си създайте варианти на любимите хапвания, които ще задоволят желанието ви без излишните калории.

Направете равносметка на седмицата си

От само себе си се разбира, че съвременният живот може да бъде стресиращ. Направете анализ и равносметка, какво се случва през седмицата ви и къде отива времето ви в момента. Може да ви помогне да откриете скрити моменти на демотивация, за които не сте се замисляли преди.

Достигнете целите си

В много страни препоръчителните упражнения на ден са поне 30 минути. Ако искате да подобрите текущото си ниво на тренировка, трябва да отделите време за това. Отделяйте 45-60 минути на ден, за да загреете, да спортувате и да отпуснете. От нас може да получите предложение за подходящи тренировки в домашни условия.

Начин на живот, съобразен с вас

Всички ние сме хора с различен вид тяло, които реагират различно на упражнения и промени в начина на живот. Поставете в центъра на своя план за здравословен и активен начин на живот това, на което вие се радвате. Изберете време на деня, което отговаря на вашия график за упражнения и намерете начини да включите добри избори за вас в ежедневието си. Ако имате малко дете, съобразете неговия начин на живот с вашия, не обратното – някой ден ще ви е благодарно.

Установете контрол на емоциите си

Начинът, по който се чувстваме, може да повлияе на енергийното ни ниво, нивото на усилията и резултатите. Увеличете увереността си, като запишете своите здравословни цели, чувствата си и казвайте по пет положителни неща за себе си всеки ден. Това ще ви помогне да останете позитивни по отношение на постигането на целите си: дори в дни, когато излизате от план.

Не сравнявайте и не се отчайвайте

Естествено е да сравняваме себе си с другите. Вдъхновението от напредъка на приятел може да бъде много мотивиращо и да ни насърчи да постигнем целите си, но има фина граница между това да се почувстваме вдъхновени и неадекватно. Запомнете: вие сте уникален индивид и вашият личен напредък е точно това: личен. Сравнявайте се единствено със себе си.

About LZ3AI

Треньор по здравословно хранене и активен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *