Мислите ли, че до 15 години българките ще са най-дебелите в Европа?

Мислите ли, че до 15 години българките ще са най-дебелите в Европа?

Мислите ли, че до 15 години българките ще са най-дебелите в Европа?

Според Световната здравна организация (СЗО), до 15 години българките щели да бъдат най-дебели в Европа (заедно с белгийките).

Според мен СЗО изобщо не познава българките.

Българката, като се заинати, планини може да повдигне!

Лошото е, че със също толкова енергия и съвети не приема.

Затова ще подходя дипломатично – нека погледне нашата история (не на България, а на Галя и Тони) и сама да прецени дали не е по-добре да ни се обади – ние с удоволствие и по един забавен начин ще й помогнем. И не само на българката, а ѝ на любимия човек до нея. Който обикновено има дори много по-голяма нужда, но никога няма да си признае.

А иначе проблемът си е за цяла Европа – затлъстяването до 15 години ще се превърне в пандемия (е, не инфекциозна, но може би дори по-опасна).

Този проблем се корени във възпитанието на децата, затова ще се прояви след години. Много рядко в детските градини и ясли могат да се видят дебели деца, защото се хранят поне редовно, на малки порции и нямат таблети и компютри – играят по цял ден. Но когато родителите поемат щафетата, нещата се обръщат. За да имат спокойствие, често дори като се хранят, децата са с таблети.

За да могат да помогнат на децата, първо родителите трябва да променят начина си на хранене. Таблетите не са единствената пречка. Трябва им култура и възпитание и в храненето и понякога доста голяма промяна в начина на живот. Още от малки, децата трябва да знаят основни неща – кога какво и по колко трябва да си хапват, колко вода да пият и други такива обикновени неща.

“Генетичната обремененост” в основната си част няма нищо общо с генетиката, просто начинът на живот на нашите родители се предава на децата, както и нашият – на нашите. За да не допуснем “генетична обремененост” в нашите деца, трябва да променим своя начин на живот.

Но за да научат децата, родителите трябва да са посветени. Поне в основни неща. Много родители, в процеса на консултации се сещат, че техните родители са правили някога така, както ги учим, но кой знае защо, това нещо е позабравено и прашасало в някой тъмен ъгъл на съзнанието.

В училище все още няма часове по хранене и надали ще има скоро, за съжаление. Затова, вземете управлението в своите ръце.

Ние ще Ви помогнем да научите много неща за храненето. При това – изпитани в практиката. Подплатени с много истории, с които лесно ще ги запомните и прилагате.

Но трябва да направите за начало едно съвсем просто нещо – да ни гостувате, за да ви разкажем с какво и как можем да Ви помогнем.

Всички са добре дошли при нас!

About LZ3AI

Треньор по здравословно хранене и активен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *