Седем етапа на замърсяване на тялото

Седем етапа на замърсяване на тялото

Седем етапа на замърсяване на тялото

В живота си човек преминава през седем етапа на замърсяване на тялото, трупайки в него си предпоставки за хиляди заболявания. Това може да се случи на всяка възраст и за най-различно време.

ПЪРВИ ЕТАП

Човек е видимо здрав. Няма констатирани заболявания. Просто чувства обща умора. Това е първия признак за началото на замърсяване и наслояване по нервните канали. Израз на това може да бъде остеохондроза на шията и гръбнака.

ВТОРИ ЕТАП

Към умората се добавя главоболие, болки в ставите и мускулите. Това е състояние, след което много скоро се регистрират заболявания, свързани с прекомерна употреба на захар, сладкиши и други прости въглехидрати. Организмът се пренасища с храни, които принципно дори да не са вредни, не са подходящи за конкретния човек и за неговия начин на живот.

ТРЕТИ ЕТАП

Поява на различни алергични реакции. Естествено желание на замърсеното тяло да изхвърля боклуците от себе си. Стимулант може да бъде огромното разнообразие от алергени, които ни заобикалят – прашец, домашен прах, животински косми, лекарствени препарати и т.н., но истинската причина се корени някъде в неправилното хранене.

Щом затлачването на тялото надхвърли допустимите граници, може да се появи кашлица, да се превърне в астма, появяват се слуз, храчки, промени в кожата и косата, псориазис, екземи, диабет и др. Жените имат гинекологични нарушения под формата на различни секрети. Всичко това показва неправилно хранене, изключително прекомерна консумация на месо, яйца, брашно в съчетание с алкохол или с неправилна консумация на плодове.

Третият етап включва и нощното напикаване, напоследък все по-често срещано при децата. При такива случаи трябва да се обърне особено внимание на храненето на детето преди допълнителното замърсяване с медикаменти.

ЧЕТВЪРТИ ЕТАП

Проявява се като различни заболявания на застой от типа на кисти, фибромиоми, папиломи, полипи и др. аденоми, тромбофлебити, тумори и др. както и на мастни натрупвания.

Появата на папиломи върху човешкото тяло сигнализира за появата на полипи в една или друга част от червата. Очевидна е необходимостта от детокс и спешни мерки за балансирано хранене.

ПЕТИ ЕТАП

Придружава се от заболявания, свързани с деформация на съединителната тъкан на органите. Такива са ревматизъм и полиартрит и подобни, при които пикочна киселина, продукт на лошо усвояване на протеин от организма, се натрупва в ставите и мускулите.

ШЕСТИ ЕТАП

Този етап на замърсяването на тялото се изразява в биохимични наслоения на нервните канали така, че предаването на сигнали става невъзможно. Появяват парализи, болест на Паркинсон и др.

СЕДМИ ЕТАП

Това е последен етап от замърсяването на тялото, свързан с необратими заболявания и с разлагането на клетки и органи и рак.

Ракът е отмъщение на природата за неправилно изядена храна. Ракът е вече такова състояние, при което противораковата защита, осигурявана от ферментационните способности на дебелото черво липсва и патологичните клетки се оформят и растат безпрепятствено.

Из „Макробиотиката – техника на големия живот“ (японски).

Не искам никого да депресирам излишно и затова съм спестил болшинството болести, до които води всеки етап.

Всеки е свободен сам да реши какво да прави с тялото си.

Добре е да знае, че днес е чудесен момент да вземе мерки за изчистването си, за да може организмът му сам да се справи с потенциални по-големи проблеми.

About LZ3AI

Треньор по здравословно хранене и активен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *