Три от често пренебрегваните факти при самостоятелното отслабване

Три от често пренебрегваните факти при самостоятелното отслабване

Три от често пренебрегваните факти при самостоятелното отслабване

Три от често пренебрегваните факти при самостоятелното отслабване

  1. Калорийният дефицит е задължителен, но не е достатъчен.

Дори да сте в хранителен дефицит е възможно да не осигурявате необходимата хранителна стойност с храната на тялото си (т.е. всички необходими му хранителни вещества). То преминава в „защитен режим“ и започва да съхранява голяма част от постъпилата енергия във вид на мазнини. За да преживее до по-добри времена.

  1. Прекаленият калориен дефицит може да пречи, вместо да помага при отслабване.

Аналогично на горния случай, ако не приемате храна с някакво минимално енергийно съдържание, организмът ви гладува. Отново преминава в „защитен режим“, за да преживее до по-добри времена. Това минимално количество е в зависимост от базовия метаболизъм на всеки човек. Съвсем усреднено може да се определи като 1200 ккал за жени и 1500 ккал за мъже.

  1. Често се пренебрегват „невинно“ приети допълнителни калории.

Дори да не обръщаме вредните съставки и влияние на различни подсладени напитки, енергийни напитки, натурални сокове, алкохол и др., те внасят в организма ни доста допълнителни и напълно излишни калории. Не успяваме да ги изразходим и се трупат като мазнини. Дори и безвредни, има храни с високо калорийно съдържание, което трябва да отчитаме – черен шоколад, бисквити „Белвита“, протеинови барчета от близкия супермаркет, фрешове и др.

Извод: в група се отслабва лесно, забавно и ефективно! Вече онлайн!

Подробности за тези и много други интересни неща ще научите по време на обиколките в маратона „Хранене за здраве“, където ще получите и персонален треньор, който да отговаря по всяко време на всички ваши въпроси, свързани с храненето. Следващата обиколка е след броени часове, не пропускайте тази възможност!

Разгледай това:

https://galanto.my.canva.site/maraton 

About LZ3AI

Треньор по здравословно хранене и активен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *