Протеинов омлет със спанак

Протеинов омлет със спанак

Протеинов омлет със спанак

Голяма част от нас вече работят от вкъщи. Едно от положителните неща, които имаме сега, е повече време! Повече време сутрин, за да закусим нормално, седнали край масата с най-близките си. Нещо, което обикновено бихме пропуснали поради времето за път към работното място.

Следващата рецепта е проста, вкусна и перфектна лека храна.

Пикантен омлет с достатъчно зеленчуци и протеини, който ще искаме да ядем отново и отново и отново!

Време за приготвяне: 30 минути

Необходими продукти за 5 порции:

  • 20 гр. Персонализирана протеинова пудра на Herbalife Nutrition
  • 125 г нискомаслено кисело мляко (2%)
  • 4 яйчени белтъка
  • 2 с. л. вода
  • 30 г обикновено брашно
  • 55 г замразен спанак (размразено)
  • 2 с. л. бели семена чия
  • 1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

  1. Разбъркайте киселото мляко, яйчените белтъци и водата в миксер, блендер или с пасатор. Добавете брашното, Персонализираната протеинова пудра на Herbalife Nutrition, спанака, семената от чиа и солта и блендирайте добре, докато сместа придобие консистенцията на тестото за палачинки (гъста боза).*
  2. Напръскайте малък тиган с незалепващо покритие или го избършете с малко олио). Загрейте тигана на средно силен огън.
  3. Когато тиганът е горещ, изсипете 3 с. л. от тестото и бързо (и много внимателно) разпределете тестото с гърба на метална лъжица в 12-14 см кръг. Оставете омлета да се готви от едната страна, докато леко покафенее. Внимателно обърнете и гответе и другата страна, също докато леко покафенее.
  4. Когато и двете страни са златисто-кафяви, поставете върху домакинска хартия в някакъв съд и оставете да изстинат. Повторете този процес с останалото тесто. Не забравяйте да напръсквате тигана с незалепващ спрей или намазвате с олио, преди да готвите нов омлет, за да не се залепи.

* семената от чия поемат много течност: особено ако оставите сместа да поседи! Най-добре е да приготвите тестото точно преди да направите омлета. Ако тестото се сгъсти, докато готвите, добавете малко вода, за да го разредите. Използвайте супена лъжица за добавяне (внимавайте да не разредите прекалено много), за да поддържате гъстота, подобна на тесто за палачинки.

Хранителна стойност на порция**

Енергия (ККал) Протеин (g) Мазнини (g) Въглехидрати (g) Захар (g) Влакно (g)
86 9.8 2.0 7.7 1.0 1.7

** Само когато изпълним точно инструкциите в рецептата и на етикета на продукта, получаваме пълните хранителни стойности, описани на този етикет. Моля, не забравяйте, че ако продуктът Herbalife Nutrition се използва в загрята рецепта, някои нива на витамини в готовия продукт могат да намалят в сравнение със стойностите на етикета.

Пробвахте ли тази рецепта? Вкусно беше, нали? Споделете резултатите в коментар, моля!

About LZ3AI

Треньор по здравословно хранене и активен начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *