Алое Концентрат

Билков Алое Вера концентрат - класик и манго

Билков Алое Вера концентрат – класик и манго

Билков Алое Вера концентрат – класик и манго

Ако все още не си, вероятно съвсем скоро ще пиеш тази великолепна напитка.

Или треньорът ти вече те е черпил с нея? Може би ти я е препоръчал?

Но защо ли треньорите толкова обичат да стартират програмите с него?

Вече повече от 6000 години Алое Вера се използва за лечебни цели от различни култури и цивилизации. Неслучайно египтяните го наричали „Растението на безсмъртието“ и го използвали буквално за всякакви болежки.

Сокът от Алое Вера подсилва имунната система, със своите антибактериални, противовирусни и противогъбични свойства. Сокът помага на организма да се очисти от токсините и нахлуващите патогени.

Ползите

Сокът от Алое Вера съдържа повече от 100 биологично-активни вещества, в това число 75 особено полезни за храносмилането съставки, които включват:

Минерали

Алое Вера съдържа почти 20 минерала, включително: калций, магнезий, цинк, хром, селен, натрий, желязо, калий, мед и манган. Комбинацията от тези минерали подобрява метаболизма на ензимите. Цинкът е много силен антиоксидант, който увеличава активността на клетъчните ензими, подобрявайки детоксикацията на метаболитните отпадъци.

Ензими

Алое Вера съдържа ензими като амилаза и липаза, които приемани през устата, подпомагат храносмилането и разграждането на мазните храни. Някои от ензимите в растението съдействат за облекчаване на възпаленията.

Витамини

Алое Вера е едно от малкото растения, съдържащи витамин В12, необходим за производството на червени кръвни телца. Освен това Алое Вера съдържа големи количества витамини А, С, Е, В1, В2, В3, В6, холин и фолиева киселина. Холинът и витамините от група В са необходими за амино-киселинния метаболизъм, а витамините А, С и Е носят силните антиоксидантни свойства на растението.

Полизахариди

Растението съдържа слизести полизахариди. Това са захарни молекули с дълги вериги, състоящи се от маноза и глюкоза. Тези слизести полизахариди са отговорни за много от лечебните свойства на Алое Вера. Те изпълняват много ключови функции в тялото. Действат като противовъзпалителни агенти, имат антибактериално и антивирусно действие, засилват имунитета, насърчават растежа на тъканите и подобряват клетъчния метаболизъм. По-надолу ще обърнем особено внимание на един от тях.

Ежедневен детокс с Алое Вера 

Растението пречиства организма от вредни вещества. Премахва токсичните вещества от стомаха, бъбреците, далака, пикочния мехур, черния дроб и дебелото черво. Множество изследвания доказват, че сокът от Алое Вера подобрява храносмилането, предотвратява стомашни проблеми и язви. Сокът облекчава възпалението на тъканите, което често причинява болки в ставите и артрит. Нещо повече, той прави това на клетъчно ниво, отвъд клетъчните мембрани.

Обикновено препоръчваме 3 капачки Алое концентрат в топла (не гореща – по малко от 40 градуса) вода сутрин на гладно и вечер преди лягане, като ежедневен навик за поддържане на здравето и доброто храносмилане!

Но това са съвсем минимални препоръки. Алое Вера концентрат може да подслажда чая ти, може да бъде семейната безалкохолна напитка, пък защо не и напитката за гости, може да овкусява целодневно водата ти.

Ние с помощта на Алое Вера Концентрат се научихме да пием дневната си норма вода.

Ето тук ще ти дам и рецептата за уникална сутрешна детокс напитка с алое, с която може да стартираш деня си:

  • 300-400 мл. топла вода
  • 3-4 капачки Алое Вера
  • 1 равна кафена лъжичка Термоджетикс чай
  • 1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил

Люта, енергизираща и детоксикираща напитка, подходяща при програма за намаляване на мазнините!

Опитай!

Но да се върнем на Алое Вера на Herbalife Nutrition.

Сокът на Алое Вера е богат на Acemannan.

Това е вид полизахарид, който се произвежда в тялото на човека до ранния пубертет, но впоследствие може да се набавя единствено чрез храната.

Тази субстанция се съхранява във всички клетъчни мембрани, като по този начин подсилва имунната система на организма в борбата срещу патогенни паразити, вируси и бактерии. Той е основата на всички клетки, в съединителната тъкан, включително и на кожата, на стените на кръвоносните съдове, сухожилията, ставите, хрущялите, и скелета.

Acemannan притежава свойството да се бори не само с вируси и бактерии но също така и с гъбичните инфекции като подпомага стабилизирането на полезната флора в червата. Също така спомага изхвърлянето на чуждите протеини от дебелото черво, и по този начин помага за контрола на алергиите.

Acemannan има пряко действие върху имунната система, активира и стимулира макроцитите, моноцитите и антителата, дори Т-лимфоцитите! Резултатите от проведени лабораторни изследвания показват, че Acemannan функционира като „мост“ между чуждите протеини и макроцитите, и спомага при фагоцитозата (поемането на чуждите бактериални или вирусни нашественици от фагоцитите).

Acemannan разрушава протеиновата обвивка на раковите клетки и по този начин имунните клетки могат вече по-ефективно да ги атакуват и неутрализират.

Acemannan защитава гръбначния мозък от увреждания вследствие химични отравяния и употреба на наркотици.

Поради това, че се съхранява във всички клетъчни мембрани, възможно е да влияе върху цялостното укрепване на имунната система, като резултат допринася изключително и за вътреклетъчната де интоксикация…

Невероятно!

Само 3 капачки сутрин и вечер в топла вода, идеалната доза здраве и детокс за всеки ден!

Всичко, написано тук, се отнася за Алое Вера Концентрат на Herbalife Nutrition.

По никакъв начин не кореспондира с напитките Алое Вера, които вече се виждат във всеки супермаркет, без значение дали са с парченца Алое или без.

Много хора имат в домовете си в саксия или в двора Алое Вера.

Алоето има антигъбични, антибактериални и антивъзпалителни свойства. Гелът от алое вера съдържа минералите сяра, калций, магнезий, цинк, селен, хром и германий, витамините С, А, Е, В12, аминокиселини, есенциални мастни киселини, ензими и полизахариди.

Полизахаридите на алоето помагат при всякакви храносмилателни проблеми и действат като пробиотик – това означава, че подсилват ефективно действието на пробиотици като acidophilus, bifidus и др. Алое вера има и силни детоксикиращи свойства.

Растението се използва за ускоряване регенерацията на кожата, хидратиране на сухата кожа, като възстановява еластичността и гъвкавостта й. Използва се още за лечение на акне, петна по кожата, изгаряния, екземи, ужилвания от насекоми, псориазис, рак на кожата, стрии, слънчеви изгаряния и т.н.

Прието вътрешно, алое вера унищожава паразити, вредни бактерии и гъбички, детоксикира, стимулира растежа на нови клетки както и имунната система, подобрява храносмилането.

И… отчитайки родната народопсихология, ще вметна една важна бележка.

Имайте предвид, че вече са описани 350 вида Алое Вера, (някои от тях са отровни), и само два имат качествата, прочули растението Алое Вера:

  • Aloe Vera Barbadensis Miller (което използва Herbalife Nutrition) и
  • Aloe Arborescens Miller.

Алое Вера Концентрат на Herbalife Nutrition също има две разновидности, но и двете са приготвени от сорта Алое Вера Барбаденсис Милър. Разликата е, че концентратът Класик е подсладен със захар, докато при манго сладостта се дължи на натурален плод Манго. Оттук идва и значително по-ниската калоричност (около 10 пъти!) на Манго спрямо Класик.

Във всеки случай и двете напитка имат страхотни качества, треньорът ще вземе калоричността предвид при изготвяне на хранителния режим и е най-вече въпрос на вкус коя от тях ще използваш – Манго или Класик.

Стандартната порция е 3 пълни капачки на чаша вода, но предозирането с него изобщо не е вредно. Една бутилка алое в къщи свършва като с поглед.

Comments are closed.