АНТОН ИВАНОВ

Антон Иванов

Включих се в група за да подкрепя жена си. Там за три месеца без никакъв глад, с много ядене и пиене на вода отслабнах значително, свалих много мазнини и доста от обиколките на тялото си. Наложи се да сменя целия си гардероб, всички дрехи ми станали огромни. Това състояние поддържам от средата на 2014 г. Сега планирам да кача малко мускулна маса и се храня без притеснения, защото знам как.

 

Програмата за управление на тегло на Хербалайф включва, наред с други неща: балансиран хранителен режим, редовни физически упражнения, адекватен дневен прием на течности, хранителни добавки, когато е необходимо и подходяща почивка. Индивидуалните резултати се различават.

А сега за по-любопитните и любителите на истории, един по-дълъг разказ.

Включих се в група за да подкрепя жена си и да не се чувства сама там. Харесвах се и такъв, какъвто бях – тежах си на мястото. Никога не се бях замислял, колко трудно правех вече разни всекидневни неща – например, купувах си обувки без връзки, защото ми беше трудно да се навеждам да си вържа връзките.

Вода почти не пиех. Вероятно съм си мислел, че тази от кафетата сутрин и следобед ми е достатъчна.

Хранех се еднократно, вечер като се прибера в къщи. Един път, ама здраво – после трудно ставах от стола в кухнята.

След вечеря се “опъвах” пред телевизора и задрямвах почти веднага след това. По някое време през нощта се събуждах и довършвах работата, която не съм успял да довърша през деня, а съм си я бил планирал или е спешна за следващия ден.

Занятията на групата за подкрепа се оказаха съвсем близо да нас – в съседния вход. Това си беше предимство. И преди виждахме, че се случва нещо там, но не сме знаели какво .

При първото измерване ме впечатли особено метаболитната възраст, която беше значително над биологическата ми.

В групата започнахме да използваме веднага продукти на Хербалайф – шейк и фибри на таблетки. Бях чувал за Хербалайф и преди години, даже използвах шейк, но тогава през нас мина една жена, продаде ми продуктите, които не бяха хич евтини – може би две месечни заплати, след което си тръгна и почти нищо не ни обясни. И аз си забърквах шейк с мляко за десерт, без да променя нищо друго. Днес ми е разбираемо защо не отслабнах, но пък се чувствах прекрасно. Тоест не бях съвсем разочарован, въпреки неправилния начин на употреба. Тази жена повече не я открих, но и не съм полагал особени усилия, защото заплатата ми съвсем се сви.

Сега ситуацията се оказа съвсем друга. Треньорът ни по хранене беше постоянно на разположение. Това беше Еми Милушева, на която сме й страшно благодарни! Обясняваше ни всичко, което питахме. В групата всеки път научавахме нещо ново и интересно.

Оказа се, че въпреки многото четене из Интернет и специализирани книги, много от нещата сме правили неправилно. А си мислехме, че се храним здравословно.

В групата си беше забавно. Кой колкото ядеше, толкова отслабваше – повече ядеш, повече отслабваш. Повече вода пиеш – повече отслабваш. Сега вече знам защо, но тогава това ме впечатляваше. И никой не гладуваше.

Няма да забравя на втората лична среща, когато Еми ме пита как се чувствам и й отговорих: “Като орхидея”. Тя ме изгледа учудено, та се наложи да й обясня, че пия толкова много вода в сравнение с преди, че се чувствам постоянно като във вода, т.е. като орхидея.

В групата отслабнах значително. Това ме мотивира да продължа и продължих променения си начин на живот. След шест месеца удвоих резултатите си.

От средата на 2014 година този резултат е запазен и ако започна и активен начин на живот, със сигурност ще бъде още подобрен.

Знам, че ми е необходима по-голяма физическа активност, но така й не успях да се заема сериозно с това. Успявам поне да ходя повече пеш, при задръстванията днешно време в София това често е предимство, особено из центъра. И почти винаги слизам и се качвам по стълбите, без асансьор. Планирал съм да увелича спорта и съм сигурен, че това ще подобри рязко състоянието ми.

Продължавам сегашния си начин на живот и изобщо не мисля да се връщам към стария – то просто е немислимо.

Ползвам абсолютно всички продукти на Хербалайф, включително и двете пълни серии козметика – Хербал Алое и SKIN.

Хората никога не са успявали да познаят възрастта ми, а тези, които ме познават, са впечатлени от това как изглеждам. Често ме бъркат с бащата на внучката ни.

Сега закусвам задължително шейк. Преди това вече съм пил една средна бутилка за вода чай, още със ставането от сън. През деня пия 3-4-5 л вода в зависимост от ангажиментите си. Все още не водя достатъчно активен начин на живот, което отчитам за грешка и ще променя.

Наложи се тотално да променя гардероба си, защото всичко ми беше вече голямо.

Вечер си лягам късно, защото съм изпълнен с енергия, пък и успявам да свърша всичко за деня още преди да се прибера в къщи и вместо с работа се занимавам с приятни за мен работи – остава време и за семейството ми, и за хоби и четене.

Чувствам се здрав, силен и щастлив. Както обичам да казвам, чувствам се “непоносимо добре”. Добре, защото наистина е така, а непоносимо, защото съчувствам на хората, които обикновено заради инат, его или каквато и да е друга причина не правят нищо за себе си. Винаги ме учудва, че най-близките ни, роднини и приятели, които ежедневно виждат промяната при нас, продължават да се изтезават с начина си на живот.

Убедих се, че никого не можеш да накараш насила да се чувства добре и вече не се опитвам. Но който иска е винаги добре дошъл – с удоволствие му помагам и ще продължавам да го правя цял живот!

Доходите и примерите на този сайт не представляват средни доходи. За средни стойности на финансовите резултати разгледайте “Отчета с размера на средното брутно възнаграждение”, изплащано от Хербалайф на Herbalife.com или MyHerbalife.com

В началото не съм мислил да се занимавам с това, просто обичах всички продукти на Хербалайф и ги ползвам изцяло. Но с тях започнах да се чувствам толкова добре, колкото десетки години преди това. След промените, които настъпиха с нас, бих желал да помогна на всички хора, които желаят, да постигнат същото. Така това постепенно се превърна и в мой бизнес, който ми доставя удоволствие и връща усмивките на хората.

Това беше причината да стана уелнес треньор и консултант по здравословно хранене в Хербалайф.